vineri, 6 iulie 2012

Delegaţia Republicii Moldova a participat la Congres şi Festivalul Internaţional al tineretului "Marele Drum al Mătăsii" din Azerbaidjan


În perioada 26-30 iunie curent, la iniţiativa Ministerului Tineretului şi Sportului din Republica Azerbaijan s-a desfăşurat primul Congres şi Festivalul Internaţional al Tineretului "Marele Drum al Mătăsii", în cadrul căruia au participat 25 de ţări (circa 200 de participanţi şi reprezentanţi oficiali ai instituţiilor din domeniul de tineret).  


În sesiunile de lucru ale Congresului au fost discutate subiecte, cum ar fi politica în domeniul tineretului: experienţe şi oportunităţi de cooperare, Civilizaţie şi dialogul intercultural: Adoptarea Declaraţiei de la Baku , un mijloc de toleranţă şi de înţelegere reciprocă între tineri, înfiinţarea Uniunii Internaţionale de Tineret.

În cadrul Festivalului Internaţional a fost organizată o expoziţie de fotografii ai tinerilor, precum şi un concert de gală, cu participarea tinerilor din diferite ţări.

Scopul principal al Congresului a fost crearea condiţiilor de cooperare a tinerilor şi a lucrătorilor din domeniul tineretului din ţările situate pe Drumul istoric al Mătăsii, stabilirea de legături mai strânse între tinerii de diferite religii, limbi şi culturi, care contribuie la crearea şi dezvoltarea dialogului intercultural între tineri.

Una din direcţiile principale ale Congresului   a fost stabilirea Uniunii Internaţionale a Tinerilor "Great Silk Way", care este o nouă platformă internaţională ce vizează dezvoltarea activităţilor comune de tineret şi de sprijin în acest domeniu.

La acest eveniment, din partea Ministerului Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova a participat o delegaţie din 10 persoane, care au avut o participare activă la sesiunile de lucru al Congresului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu